Puun kaataminen sähköjohtojen lähellä

Jos tontillasi tai maillasi on sähkölinjan läheisyydessä puu, jonka haluat poistaa turvallisesti, saat siihen asiakaspalvelustamme neuvontaa ja ohjeistusta.

  • Puunkaatoneuvonta on normaalina työaikana tehtynä asiakkaalle maksutonta.
  • Työ on hyvä tilata noin 2 viikkoa ennen tarvetta.
  • Puukaatoneuvonnan voit tilata asiakaspalvelustamme, puh. 013 266 3100 maanantaista torstaihin klo 8-17 ja perjantaisin klo 9-17.

Puunkaatoneuvonta keskijännitejohtojen läheisyydessä

Keskijännitejohdoissa (kolme johtoa rinnakkain) läheisyydessä olevien puiden kaatoneuvonta ja sähköturvallisuuden varmistaminen tehdään veloituksetta aina paikanpäällä, tarvittaessa varmistetaan kaatosuunta.

Puunkaatoneuvonta opastaa maanomistajaa kaatamaan puu siten, ettei se kaadu sähköjohdon päälle.

Kaatoneuvonta ei sisällä puun kaatamista. Jos puunkaatoneuvoja kaataa puita, niin kaatoneuvoja laskuttaa maanomistajalta 10 € / suuntakaadettu puu, erikoiskohteet kaatoneuvoja hinnoittelee tapauskohtaisesti. Kaadetut puut jäävät asiakkaan käyttöön.

Puunkaatoneuvonta pienjännitejohtojen läheisyydessä

Pienjännitejohtojen (yksi kierteinen johto) läheisyydessä olevien puiden kaato-ohjeet ja ohjeet sähköturvallisuuden varmistamiseen saat asiakaspalvelusta, josta saat myös kaatoluvan puhelimitse.

Jos luvallinen puunkaato vahingoittaa sähköverkkoa, emme veloita korjauksesta aiheutuvia kustannuksia. Luvatta tehdyn kaadon aiheuttamista vahingoista laskutamme asiakasta. Rakennuksille aiheutuvat vahingot ovat aina asiakkaan vastuulla.

Jos pienjännitejohdolla neuvonta ei riitä, niin erityisen riskialttiissa tapauksissa puunkaatoneuvonta annetaan paikanpäällä ja mahdolliset sähkötyöt (sähkölinja pitää kaadon ajaksi laskea alas ) kuuluvat veloituksettomaan palveluumme.