Verkkopalvelusopimus loma-asunnolle

Riittikö sähköttömyys tai oletko rakentamassa uutta loma-asuntoa? Ennen kuin valitset sähkönsiirtosopimuksen, tarkastele tarpeitasi.

Jos olet mökillä lähinnä kesäisin, edullisin vaihtoehto on Yleissiirto-sopimus, jossa kuukausimaksu on edullisin ja sähkö aina samanhintaista. Jos taas viihdyt luonnon helmassa ympäri vuoden, sinun kannattaa harkita vuoden- tai vuorokaudenajan mukaan hinnoiteltua sopimusta.

Yleissiirto Yksiaika
Sopivin alle 14 000 kWh vuosikäyttöön

  • Yksiaikahinnoittelu sopii parhaiten kerros- ja rivitaloasuntoihin sekä pienen yrityksen käyttöön. Se on yleensä edullisin vaihtoehto myös omakotitaloihin sekä kesäasuntoihin, joita ei lämmitetä sähköllä.
  • Sopimuksen siirtomaksu on sama vuorokauden- tai vuodenajasta riippumatta, ei siis sisällä yllätyksiä.

Yleissiirto Vuodenaika
Sopivin varaaviin lämmityksiin yli 14 000 kWh vuosikäyttöön

  • Vuodenaikahinnoittelu tulee tyypillisesti edullisimmaksi, kun sähkönkäyttö painottuu talvella yöajalle. Näin voit tehdä esimerkiksi, jos sinulla on kiinteistössäsi varaava sähkölämmitys tai vesivaraajan lämmitystarve.
  • Vuodenaikahinnoittelussa siirtomaksu on edullisimmillaan talviöisin ja kesäisin ympäri vuorokauden. Hinta nousee korkeammaksi talvipäivinä marraskuusta maaliskuun loppuun.
  • Talviarkipäivä on 1.11.–31.3. klo 7–22 maanantaista lauantaihin.

Yleissiirto Päivä-yö
Sopivin suoraan sähkölämmitykseen yli 14 000 kWh vuosikäyttöön

  • Tämä sopimus soveltuu sinulle, jos kiinteistössäsi on suora sähkölämmitys, kuten patterilämmitys, suora lattialämmitys, kattolämmitys tai lämpöpumppu.
  • Päivä-yö-hinnoittelussa sähkö on kalliimpaa päivisin ja edullisempaa yöaikaan ympäri vuoden.
  • Päivä-yösähkön päiväaika on maanantaista sunnuntaihin klo 7–22.

Sopimuksen vaihtaminen

Kun inspiraatio iskee, kesämökillä sähkönkäyttöön voi tulla aikojen saatossa isojakin muutoksia. Sähkönkäyttö voi muuttua, kun mökkiä laajennetaan ja remontoidaan tai kun lämmitysmuoto vaihtuu ja mökille hankitaan vaikkapa ilmalämpöpumppu tai aurinkosähköjärjestelmä.

Voit vaihtaa mittaustavan helposti ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 013 266 3100 tai osoitteeseen asiakaspalvelu@pks.fi.

Omaan energiankäyttöösi voit kätevästi tutustua Säppi-kännykkäsovelluksessa.