Varpu-myrskystä maksetaan korvauksia yli 600 asiakkaalle

|
22.9.2023 11:13

Keskiviikkona 20.9. PKS Sähkönsiirron sähköverkkoalueen yli kulkeneen Varpu-myrskyn aiheuttamia viimeisiä vikoja korjataan vielä perjantain aikana. Viat ovat aiheuttaneet yli 600 asiakkaalle niin pitkiä sähkökatkoja, että PKS Sähkönsiirto maksaa niistä korvauksia.

– Näitä vakiokorvauksia maksetaan, jos sähkökatko on kestänyt asiakkaalla yli 12 tuntia ja korvauksen määrä kasvaa sitä suuremmaksi mitä pidemmästä katkosta on kyse, PKS Sähkönsiirron kehitys- ja varautumispäällikkö Matti Pesonen kertoo.

Vakiokorvaukset hyvitetään automaattisesti asiakkaiden tulevilla laskuilla, eikä asiakkaan tarvitse niitä erikseen hakea. Lisätietoa korvauksista on osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/korvaukset.

Kaikki keskijänniteverkon viat saatiin korjattua torstain aikana. Perjantaina korjattavana on vielä yksittäisiä pienjänniteverkon vikoja pääasiassa Lieksan suunnalla. Pienjänniteverkon viat vaikuttavat yksittäisten tai muutamien asiakkaiden sähkönjakeluun, eivätkä ne näy sähkökatkojen tilanteesta kertovassa Katkot-karttapalvelussa.

Pienjännitevikojen korjaamisen lisäksi lähipäivänä tehdään vielä jälkikorjaustöitä, eli parannetaan kovimpaan kiireaikaan tehtyjä väliaikaisia korjauksia. Jälkikorjaustöistä voi aiheutua lyhytkestoisia paikallisia sähkökatkoja.

– Varpu-myrsky aiheutti kaikkiaan yli sata pienjänniteverkon vikaa ja osa niistä on vaatinut paljon kaivinkonetöitä ja pylväiden vaihtoja, Pesonen summaa.

Harvaan asuttujen alueiden pienjänniteverkossa voi olla vielä vikoja, jotka selviävät vasta esimerkiksi silloin, kun asiakkaat menevät kesämökilleen ja huomaavat, että siellä ei ole sähköjä. Tällöin tulisi tehdä vikailmoitus joko Säppi-sovelluksella tai nettilomakkeella osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.

– Asiakkaat ovat lähettäneet meille runsaasti vikailmoituksia ja niistä on ollut suuri apu korjaustöiden suunnittelussa, Pesonen kiittelee.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.