Varautuminen viikonlopun myrskyyn aloitettu

|
28.10.2022 16:44

Sähkönjakelusta Pohjois-Karjalan ja Koillis-Savon alueella vastaava PKS Sähkönsiirto on aloittanut viikonlopuksi luvattuun syysmyrskyyn varautumisen. Ennusteet lupaavat Itä-Suomeen voimakasta ja puuskittaista tuulta. Kovimmillaan puuskat voivat ennusteiden mukaan olla jopa 21-26 metriä sekunnissa.

Kova tuuli alkaa ennusteiden mukaan lauantain 29.10. ja sunnuntain 30.10. välisenä yönä ja puuskittainen tuuli jatkuu lähes koko sunnuntaipäivän. Kovat tuulenpuuskat voivat kaataa puita sähkölinjojen päälle ja aiheuttaa näin sähkökatkoja.

– Iso osa puiden lehdistä on onneksi jo pudonnut maahan. Se vähentää lehtipuiden osalta kaatumisherkkyyttä. Toisaalta maa ei ole vielä roudassa, mikä taas pahentaa tilannetta. Jäätynyt maa kun saa puut kestämään paremmin tuulta, PKS Sähkönsiirron kehitys- ja varautumispäällikkö Matti Pesonen arvioi tilannetta.

PKS Sähkönsiirto on aloittanut myrskyyn varautumisen varmistamalla riittävästi asentajia, koneita ja tarvikkeita mahdollisten vikojen korjaamiseen. Myös sähköverkkoa ja sen tilaa valvovan käyttökeskuksen henkilöstön määrän lisäämiseen valmistaudutaan. Kaikkiaan valmiudessa on 70 työntekijää.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.

Samassa osoitteessa voi myös ilmoittaa, jos kiinteistössä ei ole sähköjä tai niissä on häiriöitä. Ennen kiinteistön sähkövikailmoituksen tekemistä kannattaa kuitenkin tarkastaa Katkot-karttapalvelusta onko kiinteistön alueella laajempi vika. Jos kiinteistö on vika-alueella, PKS Sähkönsiirrolla on asiasta jo tieto ja vikaa ollaan korjaamassa.