Ukkosrintama katkoi aamun aikana sähköt lähes neljältä tuhannelta asiakkaalta Pohjois-Karjalassa

|
23.7.2022 10:28

Ukkosrintama katkoi aamun aikana sähköt lähes neljältä tuhannelta asiakkaalta Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan yli lauantai aamun aikana kulkenut ukkosrintama on katkonut sähköjä usealta tuhannelta PKS Sähkönsiirron asiakkaalta. Ukkosrintamaan liittyneet kovat puuskatuulet ja ukkonen on aiheuttanut tähän mennessä liki kaksikymmentä keskijännitevikaa ja enimmillään ilman sähköjä on ollut lähes 4000 taloutta.

Ukkosrintama saavutti Pohjois-Karjalan seitsemän jälkeen aamulla. Ukkosrintama on liikkunut aamun aikana Pohjois-Karjalan yli länsi – itä suuntaisesti ja rintama väistyy parhaillaan Venäjän puolelle. Salamointi ja puuskaiset tuulet ovat kovimpia rintaman etuosassa ja kovimman salamoinnin sekä puuskatuulien odotetaan olevan jo ohi.

– Tämän kaltaiseen tilanteeseen oli varauduttu ja korjaushenkilöstö aloittaa vikapaikkojen korjaamisen heti kun se on turvallista. Tällä hetkellä tiedossa olevista vioista pahimmat ovat Enon suunnalla, jossa sähkölinjoille kaatuneet puut olivat myös katkaisseet tien ja junaradan, suurhäiriöjohtajan toimiva Matti Pesonen kertoo.

– Viat saadaan pääosin korjattua päivän aikana. Arvio tarkentuu, kun vikapaikat ja sähköverkon vahingot ovat selvillä. Iltapäivällä on mahdollisesti luvassa lisää ukkosia, mutta niiden voimakkuuden vaikutusten odotetaan olevan nyt yli kulkenutta rintamaa selvästi pienemmät, Pesonen jatkaa.

Vikoja rajaamassa ja korjaamassa PKS Sähkönsiirrolla on ollut sekä käyttökeskuksessa että maastossa kaikkiaan yli 60 työntekijää.

Pyydämme lähettämään havaitut vikapaikat sähköverkossa sähköisellä vikailmoituslomakkeellamme, jolloin ilmoitetut vikapaikat ovat välittömästi koko häiriöhoitohenkilöstömme tiedossa.

www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.