Ukkosmyrskyn aiheuttamat viat pääosin korjattu

|
23.7.2022 17:31

Ukkosmyrskyn aiheuttamat viat pääosin korjattu

Lauantaiaamun ukkosrintaman aiheuttamat viat on suurelta osin saatu korjattua. Meneillään on vielä pahimpia tuhoja kärsineiden keskijännitevikakohteiden korjaus, joissa on rikkoutunut pylväitä sekä muuntajia.  Myös pienjännitevikoja ollaan parhaillaan korjaamassa, joista suurin osa saadaan korjatuksi lauantai-illan aikana. Pahimpien konetyötä vaativien vikapaikkojen korjaus voi kestää sunnuntain puolelle asti.

Ukkosrintamaan liittyneet puuskatuulet ja salamointi aiheuttivat kaikkiaan yli kaksikymmentä keskijänniteverkon vikaa sekä viisikymmentä pienjännitevikatehtävää PKS Sähkönsiirron toimialueella Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savossa. Pahimmat vahingot jakeluverkolle syntyi Enossa, jossa kaatui runsaasti puita sähkölinjojen päälle rikkoen myös monin paikoin sähköpylväitä. Jakelumuuntajia ukkonen rikkoi Viinijärvellä, Rääkkylässä, Uimaharjussa sekä Enossa.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.