Ukkoset aiheuttivat runsaasti vikoja sähköverkkoon

|
6.8.2022 16:09

Pohjois-Karjalan yli lauantai-iltapäivänä 6.8. liikkuneet ukkoset aiheuttivat runsaasti vikoja PKS Sähkönsiirron sähköverkkoon. Voimakkaiden tuulenpuuskien sähkölinjojen päälle kaataneiden puiden aiheuttamat viat alkoivat heti puolenpäivän jälkeen. Vikamäärät nousivat nopeasti sitä mukaa, kun ukkospuuskat liikkuivat Pohjois-Karjalan yli. Sähköttömiä talouksia oli enimmillään lähes 6000. Eniten sähköttömiä talouksia oli Liperissä, Kontiolahdella ja Lieksassa.

– Ukkoset aiheuttivat vikoja lähes koko sähköverkkomme alueella. Pahimmillaan keskijänniteverkon vikoja oli yli 60, PKS Sähkönsiirron kehitys- ja varautumispäällikkö Matti Pesonen kertoo.

Vikoja rajataan ja korjataan heti, kun se on ukkospuuskien jälkeen turvallista. Vikoja on niin paljon ja niin laajalla alueella, että niiden korjaaminen tulee kestämään pidemmän aikaa.

– Pyrimme saamaan sähköt mahdollisimman nopeasti mahdollisimman monille sähköttömistä asiakkaistamme. Vikoja on kuitenkin nyt niin paljon, että menee reilusti sunnuntain puolelle ennen kuin ne kaikki saadaan korjattua, Pesonen arvioi.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.