Tuuliyöstä selvittiin yksittäisillä vioilla

|
13.10.2023 9:50

Torstain ja perjantain välisen yön puuskatuulet aiheuttivat PKS Sähkönsiirron verkkoalueella yksittäisiä vikoja. Sähköttömiä talouksia Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savossa oli muutamia satoja.

– Laajempia vaurioita sähköverkolle ei onneksi sattunut. Tuuli kaatoi linjoille yksittäisiä puita, jotka saatiin poistettua rivakasti ja sähkökatkot jäivät lyhyiksi, suurhäiriöjohtajana toimiva PKS Sähkönsiirron rakennuttamispäällikkö Jukka Leppänen kertoo.

Sääennusteiden mukaan kovimmat tuulenpuuskat näyttäisivät siirtyvän Pohjois-Karjalasta itään perjantaiaamupäivän aikana.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus tai PKS Sähkönsiirron Säppi-kännykkäsovelluksen kautta.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.