Takatalvi aiheutti sähkökatkoja

|
3.5.2023 11:16

Voimakas ja puuskittainen tuuli sekä märkä lumisade ovat aiheuttaneet sähkökatkoja PKS Sähkönsiirron sähköverkkoalueella Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savossa.

Ensimmäiset linjoille kaatuneiden puiden ja oksien aiheuttamat viat sattuivat keskiviikkona aamuyöstä. Enimmillään vailla sähköä oli hetkellisesti lähes 3 000 taloutta. Tuo Viinijärven sähköaseman alueella ollut laajempi katko kesti vain muutaman minuutin. Sähkökatkot painottuivat PKS Sähkönsiirron verkkoalueen länsi- ja eteläosiin. Vika-alueita oli muun muassa Tuusniemellä, Heinävedellä, Liperissä ja Kesälahdella.

– Saimme heti aamusta lisämiehitystä vikojen korjaamiseen. Uusia vikojakaan tuskin enää paljon tulee, kun ilma lämpenee ja tuulet heikkenevät keskiviikon aikana, PKS Sähkönsiirron käyttöpalveluvastaava Juha Sirviö ennakoi.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus tai PKS Sähkönsiirron Säppi-kännykkäsovelluksen kautta.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.