Syysmyrskyn aiheuttamat viat saadaan pääosin korjattua sunnuntain aikana

|
30.10.2022 17:15

Lähes kaikki sunnuntaina 30.10. aamuyöstä alkaneen kovan ja puuskaisen tuulen sähköverkolle aiheuttamat viat saadaan korjattua sunnuntai-illan ja maanantain vastaisen yön aikana, ellei vikoja tule vielä lisää.

– Puuskaisten tuulten ennustetaan jatkuvan vielä maanantain vastaiselle yöllekin, mutta puuskien voimakkuudet ovat heikkenemään päin. Tällä hetkellä yhtä vaille kaikki tiedossa olevat viat ovat miehitettynä ja korjaustyöt ovat menossa, PKS Sähkönsiirron käyttöpalveluvastaava Juha Sirviö kertoi kello 17 sunnuntai-iltana.

Tuo ainoa vika, jota ei olla vielä korjaamassa sijaitsee Liperin saaristossa ja liikkuminen saareen on kovan tuulen ja pimeyden takia haasteellista. Kyseisen vian korjaaminen jää maanantaipäivään, jolloin tuulet ovat jo heikentyneet.

Kovin piikki vikojen määrässä oli sunnuntaina aamuyöllä kolmen ja neljän välisenä aikana. Vastaavanlainen vikahuippu sattui myös sunnuntaina puoliltapäivin. Molempien vikapiikkien aikana vailla sähköä oli enimmillään noin 2200 asiakasta.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta tai Säppi-sovelluksesta, jonka voi ladata puhelimen sovelluskaupasta.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus tai Säppi-sovelluksen kautta.

Samalla voi myös ilmoittaa, jos kiinteistössä ei ole sähköjä tai niissä on häiriöitä. Ennen kiinteistön sähkövikailmoituksen tekemistä kannattaa kuitenkin tarkastaa Katkot-karttapalvelusta onko kiinteistön alueella laajempi vika. Jos kiinteistö on vika-alueella, PKS Sähkönsiirrolla on asiasta jo tieto ja vikaa ollaan korjaamassa.