Sami Kervinen PKS Sähkönsiirron toimitusjohtajaksi

|
20.6.2023 10:03

Sähkönjakelusta Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savossa vastaavan PKS Sähkönsiirron uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu sähkö- ja automaatiotekniikan insinööri Sami Kervinen.

42-vuotias Kervinen siirtyy PKS Sähkönsiirrolle Voimateliltä, jossa hän on työskennellyt sähköverkkopalveluiden liiketoimintapäällikkönä. Voimatelin lisäksi Kervisellä on laaja kokemus erilaisista johtotehtävistä useissa eri yhtiöissä.

PKS Sähkönsiirto on Pohjois-Karjalan Sähkö -konsernin tytäryhtiö. Pohjois-Karjalan Sähkö on tullut Kerviselle tutuksi jo Heinävedellä, Valamon luostarin läheisyydessä vietetystä lapsuudesta lähtien.

– PKS on näyttäytynyt minulle aina arvostettuna sekä vakavaraisena yhtiönä. Kun olen konserniin ja sen ihmisiin tutustunut, olen huomannut, että yhtiössä on erittäin hyvä ilmapiiri, Kervinen luonnehtii.

Tällä hetkellä Kervinen asuu vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa Siilinjärvellä.

Kervinen uskoo, että hänen pitkä kokemuksensa sähköverkkourakoinnin puolelta antaa hyviä eväitä verkkoyhtiön johtamiseen.

– Olen saanut tehdä töitä valtakunnallisesti useiden erilaisten toimijoiden kanssa. Se on avartanut näkemystäni sähköverkkoalasta. Koska sähkönjakelu on mitä suurimmassa määrin yhteistyötä ja siihen tarvitaan laajaa yhteistyökumppaniverkostoa, on siitä hyötyä, että osaa katsoa asioita monista eri näkökulmista, Kervinen kertoo.

Sami Kervinen aloittaa työnsä PKS Sähkönsiirron toimitusjohtajana 14.8.

PKS Sähkönsiirron toimitusjohtajan paikka avautui, kun aikaisempi toimitusjohtaja Pertti Menonen siirtyi Pori Energia sähköverkot Oy:n toimitusjohtajaksi.

PKS Sähkönsiirto Oy on maaseutumaisen sähkönjakelun erikoisosaaja, joka vastaa 22 000 kilometrin pituisesta sähköverkosta. Asiakkaita yhtiöllä on lähes 90 000. PKS Sähkönsiirto Oy kuuluu Pohjois-Karjalan Sähkö -konserniin.

Sami Kervinen