Sähkökatkoja Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savossa

|
29.7.2023 8:27

Tuulen kaatamat puut katkoneet sähköjä Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savossa

Voimakkaan sadealueen itäpuolella puhaltanut voimakas puuskatuuli on katkonut sähköjä kahdelta tuhannelta PKS Sähkönsiirron asiakkaalta Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savossa. Voimakkaimmillaan  20 metriä sekunnissa puhaltaneiden tuulenpuuskien kaatamat puut ovat aiheuttaneet alun toistakymmentä keskijänniteverkon vikaa. Voimakkaan puuskatuulen ennustetaan tyyntyvät iltapäivään mennessä.

Ensimmäiset viat PKS Sähkönsiirron verkossa sattuivat viiden aikaan aamulla Kaavilla ja Polvijärvellä. Aamun mittaan vikoja on tullut myös Heinävedelle, Juukaan, Tuusniemelle, Nurmekseen, Lieksaan ja Kontiolahdelle. Enimmillään ilman sähköä on tällä hetkellä noin 2 000 taloutta.

Keskijänniteverkon vikoja korjataan koko ajan ja valtaosa niistä saataneen korjattua viimeistään lauantain ja sunnuntain välisen yön aikana. Pienjänniteverkossa olevien vikojen korjaaminen jatkuu vielä sunnuntaina.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.