Sähkökatkoista kertova karttapalvelu uudistui

|
6.6.2022 11:55

Sähkönjakelusta Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savon alueella vastaava PKS Sähkönsiirto on uudistanut sähkökatkoista kertovan karttapalvelunsa.

Osoitteessa pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta oleva palvelu näyttää PKS Sähkönsiirron verkkoalueen sähkönjakelun häiriötilanteet kartalla. Uudistuksessa haluttiin parantaa erityisesti käytettävyyttä kännykällä.

– Aikaisemmin karttaa oli hyvin hankala käyttää puhelimella, nyt se on huomattavasti helpompaa. Suurin osa käyttäjistä kuitenkin seuraa sähkökatkotilannetta kännykällä, viestintäpäällikkö Ville Moilanen kertoo.

Kartalla näkyvät mahdollisista vikatilanteista johtuvat sähkökatkot sekä tulossa olevat että meneillään olevat suunnitelmalliset työkeskeytykset. Työkeskeytykset liittyvät sähköverkon uudistamiseen ja ne ovat kestoltaan muutamista kymmenistä minuuteista pariin tuntiin. Suunnitelluista työkeskeytyksistä tiedotetaan alueen asiakkaita myös ennakkoon.

Palvelu kertoo, millä alueella katko on ja kuinka moneen käyttöpaikkaan se vaikuttaa. Samalla nähtävillä on myös keskeytysten historiatietoa muutamien vuorokausien ajalta. Palvelussa on myös linkit vikailmoituksen tekemiseen sekä palautteen antamiseen.

– Toivomme, että käyttäjät antaisivat meille palautetta karttapalvelun toiminnasta. Näin pystyisimme parantamaan palvelua entisestään, Moilanen sanoo.

PKS Sähkönsiirto Oy on maaseutumaisen sähkönjakelun erikoisosaaja, joka vastaa 22 000 kilometrin pituisesta sähköverkosta. Asiakkaita yhtiöllä on lähes 90 000. PKS Sähkönsiirto Oy kuuluu Pohjois-Karjalan Sähkö -konserniin.

Tutustu karttapalveluun

Kuvakaappaus sähkökatkoista kertovasta karttapalvelusta