Puuskatuulista vain yksittäisiä vikoja

|
4.10.2023 16:05

Keskiviikkona 4.10. Pohjois-Karjalassa puhaltaneet puuskatuulet aiheuttivat vain yksittäisiä vikoja PKS Sähkonsiirron verkkoalueella. Enimmillään vailla sähköä oli 250 taloutta.

– Puuskatuulien keskus jäi onneksi reilusti itärajan toiselle puolelle, eikä meillä ollut kuin yksittäisiä vikoja. Viat sattuivat Kiteen ja Kesälahden alueilla, PKS Sähkönsiirron rakennuttamispäällikkö Jukka Leppänen kertoo.

Tuulen sähkölinjoille kaatamien puiden aiheuttamat viat saatiin korjattua nopeasti ja sähkökatkot jäivät kestoltaan lyhyiksi.

PKS Sähkönsiirto varautui puuskatuuliin lisäämällä viankorjaushenkilöstön määrää.

Keskiviikkoaamun ennusteiden mukaan tuulet olisivat voineet pahimmillaan olla puuskissa jopa 20 metriä sekunnissa. Todellisuudessa puuskat jäivät kuitenkin heikommiksi.

Mahdollisista linjoille taipuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus tai PKS Sähkönsiirron Säppi-kännykkäsovelluksen kautta.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.