Puuskatuuli katkoi sähköjä Pohjois-Karjalassa

|
12.11.2022 17:58

Lauantaina 12.11. iltapäivällä ja illasta puhaltanut voimakas ja puuskainen tuuli aiheutti sähkökatkoja PKS Sähkönsiirron verkkoalueella Pohjois-Karjalassa.

Kovien tuulenpuuskien sähkölinjoille kaatamien puiden aiheuttamat vikatilanteet alkoivat lisääntyä neljältä iltapäivällä ja iltakuudelta vailla sähköä oli noin 4000 taloutta. Keskijänniteverkon vikoja oli yhtäaikaisesti enimmillään yli 20 kappaletta.

– Vikoja korjataan parasta aikaa ja korjaustyöt jatkuvat yölle saakka. Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääosa vioista saadaan korjattua yön aikana. On mahdollista, että joidenkin hankalimpien vikojen korjaaminen voi kestää sunnuntaille, PKS Sähkönsiirron kehitys- ja varautumispäällikkö Matti Pesonen arvioi.

– Kaikkein kovimmat puuskatuulet ovat tällä hetkellä verkkoalueemme itäosissa ja tuulen ennakoidaan rauhoittuvan melko nopeasti illan ja yön aikana, Pesonen kertoo.

Sähköverkon vikojen lisäksi lauantaina oli teknisiä ongelmia myös PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta.

– Aivan kaikki vikatiedot eivät jostain syystä päivittyneet karttapalveluun ja selvitämme vikaa. Pääosin palvelu toimii kuitenkin normaalisti, Pesonen sanoo.

Katkot-karttapalvelu on osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.

Samassa osoitteessa voi myös ilmoittaa, jos kiinteistössä ei ole sähköjä tai niissä on häiriöitä. Ennen kiinteistön sähkövikailmoituksen tekemistä kannattaa kuitenkin tarkastaa Katkot-karttapalvelusta onko kiinteistön alueella laajempi vika. Jos kiinteistö on vika-alueella, PKS Sähkönsiirrolla on asiasta jo tieto ja vikaa ollaan korjaamassa.