PKS Sähkönsiirto varautuu ukkospuuskien aiheuttamiin sähkökatkoihin

|
24.8.2022 9:43

PKS Sähkönsiirto on varautunut Pohjois-Karjalan alueelle keskiviikolle 24.8. ennustettujen ukkospuuskien sähköverkolle mahdollisesti aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen.

Kovimpien ukkospuuskien ennustetaan ajoittuvan keskiviikkoiltapäivään ja -iltaan. Mahdollisten rankkasateiden lisäksi ukkosten yhteydessä voi olla voimakkaita, paikoin jopa 25 metriä sekunnissa puhaltavia tuulenpuuskia. Tuulenpuuskat voivat kaataa puita sähkölinjoille ja aiheuttaa näin sähkökatkoja.

Ukkospuuskille on tyypillistä, että puita voi pahimmillaan kaatua pienellä alueella paljonkin, jolloin vikojen korjaaminen voi kestää pidemmän aikaa.

PKS Sähkönsiirto on varannut iltapäiväksi ja illaksi normaalia suuremman määrän asentajia sekä muuta sähkökatkojen korjaamiseen ja tilanteen hallintaan tarvittavaa henkilökuntaa. Kaikkiaan valmiudessa on yli 50 työntekijää.

PKS Sähkönsiirto pyytää myös asiakkailta havaintoja mahdollisista vikapaikoista.

– Kaikki vikapaikkahavainnot auttavat meitä vikojen korjaamisessa. Vikapaikka on tärkeää merkitä ilmoituslomakkeelle mahdollisimman tarkkaan. Se nopeuttaa sähkökatkojen korjaamista. Linjoille kaatuneita puita tai vioittuneita sähköverkon rakenteita ei saa missään nimessä mennä raivaamaan itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia, PKS Sähkönsiirron kehitys- ja varautumispäällikkö Matti Pesonen muistuttaa.

Ilmoituksen havaitsemastaan vikapaikasta voi tehdä osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.

Samassa osoitteessa voi myös ilmoittaa, jos kiinteistössä ei ole sähköjä tai niissä on häiriöitä. Ennen kiinteistön sähkövikailmoituksen tekemistä kannattaa kuitenkin tarkastaa Katkot-karttapalvelusta onko kiinteistön alueella laajempi vika. Jos kiinteistö on vika-alueella, PKS Sähkönsiirrolla on asiasta jo tieto ja vikaa ollaan korjaamassa.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.