PKS Sähkönsiirto varautuu mahdollisiin ukkosiin lauantaina

|
28.6.2024 10:52

PKS Sähkönsiirto varautuu lauantaiksi 29.6. ennustettuihin ukkosiin ja niiden mahdollisesti sähköverkolle aiheuttamien vikojen korjaamiseen.

Sääennusteiden mukaan on mahdollista, että PKS Sähkönsiirron verkkoalueelle Pohjois-Karjalaan ja Koillis-Savoon voi muodostua ukkoskuurojen nauha, jossa puuskatuulet voivat olla niin kovia, että ne kaatavat puita sähkölinjojen päälle.

– Suurin todennäköisyys ukkosille on ennusteiden mukaan lauantaina iltapäivästä ja alkuillasta. Silloinkin todennäköisyys on tosin 50-60 prosentin luokkaa. Ukkosten muodostumista on kuitenkin vaikea ennakoida, siksi olemme varautuneet mahdollisten vikojen korjaamiseen, PKS Sähkönsiirron rakennuttamispäällikkö Jukka Leppänen kertoo.

PKS Sähkönsiirto on varannut lauantaiksi sekä sunnuntain vastaiseksi yöksi normaalia enemmän viankorjaushenkilöstöä sekä kalustoa. Myös sään seurantaa ja sähköverkon valvontaa tehdään tehostetusti.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.