PKS Sähkönsiirto tutkii sähkökatkoihin liittyvät laskutusvirheet

|
24.3.2023 22:31

PKS Sähkönsiirto selvittää perusteellisesti esille tulleet sähkökatkoihin liittyneet mittaus- ja laskutustiedoissa olleet virheet.

– Kyseessä on ollut tietojärjestelmävirhe, joka liittyy sähköverkossa sattuneiden sähkökatkojen tietojen siirtymiseen järjestelmästä toiseen, asiakkuuspäällikkö Nisse Rimpilä kertoo.

Selvityksessä käydään läpi PKS Sähkönsiirron sähköverkossa sattuneet sähkökatkot sekä niiden vaikutuspiirissä olleiden asiakkaiden mittaus- ja laskutustiedot.

– Tulemme olemaan yhteydessä asiakkaisiin, joiden kohdalla virhe on tapahtunut ja korvaamme ne asiakkaillemme, Rimpilä lupaa.

Asiakkaiden ei itse tarvitse tehdä tässä vaiheessa mitään virheellisten tietojen tutkimiseksi.

Virhe tietojen siirtymisessä on alustavien selvitysten mukaan sattunut tietojärjestelmien päivitysvaiheessa. PKS Sähkönsiirto tekee kaikkensa, että vastaavaa ei pysty jatkossa tapahtumaan.

– Kyse on asiakkaidemme luottamuksesta meihin sekä suomalaiseen energiajärjestelmään ja otamme asian erittäin vakavasti. Meidän olisi myös pitänyt tiedottaa asiasta laajasti jo siinä vaiheessa, kun ensimmäiset virhetapaukset tulivat tietoomme, Rimpilä pahoittelee.

PKS Sähkönsiirto tulee jatkossa tiedottamaan tiivisti selvitysten ja korvausasioiden etenemisestä.

Pohjois-Karjalan Sähkö -konserniin kuuluva PKS Sähkönsiirto Oy vastaa sähkönjakelusta ja yli 22 000 kilometrin sähköverkosta Pohjois-Karjalan ja Koillis-Savon alueella. Asiakkaita yhtiöllä on lähes 90 000.