PKS Sähkönsiirron Urakkakartta näyttää yli 750 työmaata

|
25.1.2024 12:56

PKS Sähkönsiirron nettisivuilla oleva Urakkakartta-palvelu on uudistunut. Palvelussa on nähtävillä kaikki PKS Sähkönsiirron verkkoalueella Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savossa menossa olevat työmaat. Työmaat näkyvät palvelussa olivatpa ne vasta suunnitteluvaiheessa, käytännön toteutuksessa tai viimeistelyssä.

Omina karttoinaan palvelussa esitetään investoinnit, eli sähköverkon uudistaminen ja sähköliittymien rakentaminen, raivaukset, eli johtoalueiden raivaukset ja vierimetsänhoitotyöt sekä kunnossapito, eli sähköverkon tarkastukset ja huolto- sekä korjaustyöt. Tällä hetkellä Urakkakartalla näkyy kaikkiaan yli 750 työmaata.

– Rakennamme uutta sähköverkkoa vuosittain 30 miljoonalla eurolla. Kilometreissä verkkoa syntyy suunnilleen saman verran kuin Joensuusta on matkaa Turkuun. Rakentamisen päälle on vielä raivaukset ja kunnossapidon urakat. Se tarkoittaa melkoisen montaa työmaata. Nyt ne kaikki ovat asiakkaiden nähtävillä, PKS Sähkönsiirron viestintäpäällikkö Ville Moilanen kertoo.

Urakkakarttaa edelsi PKS Sähkönsiirron nettisivuilla Verkostotyöt kartalla -palvelu, jonka parannettu versio uusi Urakkakartta on. Nyt uudistettiin visuaalisuutta ja käytettävyyttä erityisesti kännykällä.

– Suurin muutos on kuitenkin se, että nyt urakoista kerrotaan asiakkaille huomattavasti enemmän tietoja ja data päivittyy kerran vuorokaudessa, Moilanen sanoo.

Palvelussa on nähtävillä muun muassa työmaan aikataulu, kustannusarvio, uudistettavan sähköverkon pituus sekä se kuinka monen asiakkaan sähkönjakelua uudistus parantaa. Lisäksi palvelusta näkee suorat yhteystiedot kohteen urakoitsijalle.

Urakkakartan kehittämistä jatketaan edelleen ja siksi kaikki käyttäjiltä saatu palaute on kultaakin kalliimpaa. Palautetta voi jättää palvelun info-osiossa olevasta linkistä.

– Suunnitteilla on muun muassa helikopterien tarkastuslentoalueiden vieminen palveluun sekä työmaan etenemisestä kertovien ilmoitusten tilaamismahdollisuus, Moilanen visioi.

Urakkakartta on osoitteessa: pkssahkonsiirto.fi/urakkakartta

Tutki Urakkakarttaa