Perjantain puuskatuuliin varaudutaan lisähenkilöstöllä

|
9.2.2023 16:43

PKS Sähkönsiirto on varautunut perjantaille 10.2. luvattujen puuskatuulien mahdollisesti aiheuttamien sähkökatkojen korjaamiseen varaamalla töihin normaalia enemmän vika-asentajia.

PKS Sähkönsiirron sähköverkkoalueelle Pohjois-Karjalaan ja Koillis-Savoon kovimpien tuulenpuuskien ennakoidaan tulevan perjantaina iltapäivästä ja illasta. Tuulen voimakkuuden ennustetaan olevan puuskissa pääosin 15-18 metriä sekunnissa, mutta kovimmissa puuskissa tuulen nopeudet voivat olla jopa 20-22 metriä sekunnissa.

Tuulen odotetaan heikkenevän perjantai-iltana nopeasti lännestä alkaen, mutta Pohjois-Karjalassa noin 15 metriä sekunnissa puhaltavat puuskat ovat mahdollisia vielä aina kello 22 asti.

– Kovat puuskat voivat kaataa tai katkoa yksittäisiä puita sähkölinjoille. Maa on kuitenkin roudassa ja tukevan lumipeitteen verhoama, joten odotettavissa ei pitäisi olla suurhäiriötä, jossa vikoja olisi yhtäaikaisesti paljon, PKS Sähkönsiirron verkkopäällikkö Jukka Ahonen kertoo.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus tai PKS Sähkönsiirron Säppi-kännykkäsovelluksen kautta.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.