Pekka-myrskyn aiheuttamat viat pääosin korjattu

|
30.6.2024 9:28

Lauantaina päiväsaikaan riehuneen myrskyn aiheuttamat sähköverkon viat on pääosin korjattu Pohjois-Karjalassa. Kovien tuulenpuuskien linjoille kaatamat puut aiheuttivat kaikkiaan 30 keskijänniteverkon vikaa PKS Sähkönsiirron toimialueella Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savossa. Vikoja oli myös pienjänniteverkossa.

Pahimmillaan vikatilanne oli lauantai-iltapäivänä neljän aikoihin, jolloin enimmillään vailla sähköä oli lähes 5 000 taloutta. Vikatilanne rauhoittui iltaa kohden.

Vikoja korjattiin iltapäivän, illan ja yön aikana. Kaikki keskijänniteviat saatiin korjattua sunnuntaiaamuun mennessä.

– Saimme asiakkailta useita vikapaikkailmoituksia, mikä auttoi rajaamaan häiriöalueita. Haluammekin kiittää heitä aktiivisesta yhteydenpidosta, häiriöjohtajana toimiva Jukka Leppänen sanoo.

Pienjänniteverkon vikojen korjaamista jatketaan tänään sunnuntaina, ja ne saadaan tämän päivän aikana korjattua. Viat koskevat muutamien talouksien sähkönjakelua, eivätkä pienjänniteviat näy PKS Sähkönsiirron Katkot-häiriöpalvelussa.

Myrskyn aikana vikoja oli hoitamassa ja korjaamassa kaikkiaan yli 40 työntekijää.

– Korjaustöitä tehtiin haasteellisissa olosuhteissa puuskittaisen tuulen ja sateen keskellä sekä myös hämärässä. Osaan kohteista oli lisäksi hankala päästä, koska puita oli kaatunut teille. Asentajat ovat tehneet erittäin hyvää työtä, Leppänen kiittelee.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.
Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.

Pekka-myrsky 29.6.2024.