Ohto-myrskyn viat korjattu, tuuliseen yöhön varaudutaan

|
12.10.2023 14:21

Ohto-myrskyn PKS Sähkönsiirron sähköverkolle Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savossa aiheuttamat keskijänniteverkon viat saatiin korjattua torstaiaamupäivän aikana.

– Viimeinen keskijännitevika korjattiin puolenpäivän jälkeen puoli yhdeltä. Kaikkiaan vikoja oli yön ja aamupäivän aikana 33 kappaletta. Joukossa oli myös muutamia haasteellisempia tapauksia kuten kaatuneen puun rikkoma puistomuuntamo Tuupovaarassa, suurhäiriöjohtajana toimiva PKS Sähkönsiirron rakennuttamispäällikkö Jukka Leppänen summaa.

Laajoille alueille sähköä syöttävän keskijänniteverkon vikojen lisäksi myrsky aiheutti yksittäisiin asiakkaisiin vaikuttavia pienjänniteverkon vikoja reilut 30 kappaletta. Pienjänniteverkon vioistakin on jo korjattu lähes kaikki. Leppänen arvioi, että viimeisetkin saataneen korjattua torstai-iltaan mennessä.

– Sääennusteiden mukaan tuulet voimistuvat jälleen torstai-iltaa kohti ja puuskia riittää aina perjantaiaamupäivälle saakka. Olemme varanneet illaksi ja yöksi mahdollisten vikojen korjaamiseen 30 työntekijää, Leppänen kertoo.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus tai PKS Sähkönsiirron Säppi-kännykkäsovelluksen kautta.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.

Muuntamon päälle kaatunut puu

Vaurioitunut muuntamo