Myrskytuuli katkoo sähköjä Pohjois-Karjalassa

|
12.10.2023 0:06

Voimakkaiden tuulenpuuskien kaatamat puut aiheuttavat vikoja PKS Sähkönsiirron verkkoalueella Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savossa.

Sähkökatkot alkoivat puoli yhdentoista aikaan keskiviikkoiltana, ja puolenyön aikaan ilman sähköä oli 3200 asiakasta. Tuulenpuuskat ovat olleet kovimmillaan 18 metriä sekunnissa.

Kovimpien tuulenpuuskien ennustetaan menevän ohi torstaiaamuyön aikana. Vikojen korjaaminen kestää torstaipäivään. Ennusteiden mukaan puuskatuulet voimistuvat jälleen torstaina iltapäivästä. Niiden puuskien mahdollisesti aiheuttamat uudet viat voivat hidastaa korjaustöitä.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus tai PKS Sähkönsiirron Säppi-kännykkäsovelluksen kautta.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.
Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.