Myrsky ei ole aiheuttanut laajoja vikoja

|
8.8.2023 16:33

Matalapaine ja siihen liittyneet navakat tuulet eivät ole aiheuttaneet tiistain 8.8. aikana laajoja vikoja PKS Sähkönsiirron sähköverkossa. Puuskainen tuuli on kuitenkin katkonut yksittäisiä puita sähkölinjoille iltapäivän aikana.

– Ensimmäiset viat sattuivat hiukan ennen puoltapäivää ja kaikkiaan päivän aikana on ollut kaksitoista keskijännitevikaa, PKS Sähkönsiirron verkkopäällikkö Jukka Ahonen kertoo.

Vikoja on ollut pääasiassa PKS Sähkönsiirron Pohjois-Karjalan ja Koillis-Savon alueella olevan verkon etelä- ja länsiosissa, muun muassa Heinävedellä, Kiteellä ja Liperissä. Enimmillään vailla sähköä oli hetkellisesti noin 1600 kotitaloutta. PKS Sähkönsiirrolla on kaikkiaan vajaat 90 000 asiakasta.

Tuulten ennustetaan heikkenevän tiistai-illan aikana. Samalla mahdollisten ukkosten todennäköisyys pienenee. PKS Sähkönsiirto pitää kuitenkin yllä kohotettua valmiutta tiistain ja keskiviikon välisen yön.

PKS Sähkönsiirron asiakkaat ovat tehneet tiistain aikana ilmoituksia linjoille kaatuneista puista sähköisten kanavien kautta.

– Olemme saaneet asiakkailta todella tarkkoja tietoja kaatuneiden puiden sijainnista sekä valokuvia paikan päältä. Niistä on ollut suuri apu vikojen rajaamisessa ja korjaamisen suunnittelussa, Ahonen kiittelee.

– Jos huomaat sähkölinjalle kaatuneen puun tai muun vian, älä koita raivata tai korjata sitä itse. Se voi olla hengenvaarallista. Ilmoita asiasta meille, niin ammattilaisemme tulevat paikan päälle korjaaman vian, Ahonen muistuttaa.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus tai PKS Sähkönsiirron Säppi-kännykkäsovelluksen kautta.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.