Märkä lumisade voi aiheuttaa sähkökatkoja

|
21.12.2022 8:35

Keskiviikkoiltapäiväksi ja illaksi 21.12. Pohjois-Karjalaan ennustettu ilman lämpeneminen ja lumisade saattavat aiheuttaa sähkökatkoja PKS Sähkönsiirron verkkoalueella.

Runsaimpien lumisateiden ennustetaan osuvan keskiviikkoiltapäivään ja alkuiltaan. Samaan aikaan ilma lämpenee jopa plussan puolelle ja osa sateesta voi tulla vetenä.

Joka tapauksessa satava lumi on märkää, mikä lisää puissa jo olevan lumikuorman painoa. Puissa oleva lumikuorma on jo alkuviikon aikana taivuttanut tai katkaissut yksittäisiä puita sähkölinjoille ja aiheuttanut joitain sähkökatkoja.

Nyt satava painava ja märkä lumi voi lisätä linjoille kaatuvien tai katkeavien puiden ja niistä aiheutuvien sähkökatkojen määrää. PKS Sähkönsiirto on varautunut vikojen korjaamiseen normaalia suuremmalla asentajamäärällä.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.