Mahdolliseen ukkosmyrskyyn varauduttu lisämiehityksellä

|
8.8.2023 10:27

PKS Sähkönsiirto on varautunut mahdollisten ukkospuuskien sähköverkolle aiheuttamien vahinkojen korjaamiseen. PKS Sähkönsiirron verkkoalueelle ukkosten ja puuskaisen tuulen ennustetaan tulevan tiistaina 8.8. iltapäivästä. PKS Sähkönsiirto vastaa sähköverkosta ja sen toiminnasta Pohjois-Karjalan ja Koillis-Savon alueella.

– Olemme varanneet sähköverkon valvontaan, vikojen rajaamiseen sekä korjaamiseen noin 50 työntekijää. Valmius mahdollisten vikojen korjaamisen on korkealla myös tiistain ja keskiviikon välisen yön ajan, PKS Sähkönsiirron verkkopäällikkö Jukka Ahonen kertoo.

Kovimpien tuulien ja ukkospuuskien ennustetaan olevan ohi PKS Sähkönsiirron verkkoalueella keskiviikkoaamuun mennessä.

Aikaisempien päivien sääennusteet ennakoivat alueelle suurta ja voimakasta ukkosmyrskyä. Tällä hetkellä ennusteet eivät kuitenkaan ole niin synkät.

– Mitään laajaa myrskyä ei nyt näytä olevan tulossa, mutta voimakkaat ukkospuuskat ja niihin liittyvä navakka tuuli voivat kaataa puita sähkölinjoille ja aiheuttaa sähkökatkoja, Ahonen ennakoi.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus tai PKS Sähkönsiirron Säppi-kännykkäsovelluksen kautta.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.