Loput Varpu-myrskyn aiheuttamat viat pyritään korjaamaan torstain aikana

|
21.9.2023 8:36

Keskiviikon 20.9. aikana Suomen yli kulkeneen Varpu-myrskyn PKS Sähkönsiirron sähköverkolle aiheuttamat keskijänniteverkon viat on saatu korjattua eilisen ja yön aikana yhtä lukuun ottamatta. Lieksassa keskijänniteverkon korjaustyöt ovat vielä käynnissä yhdessä kohteessa ja ne saataneen valmiiksi aamupäivän aikana.

– Yksittäisiin asiakkaisiin vaikuttavia tiedossa olevia pienjänniteverkon vikoja on vielä korjaamatta noin 60 kappaletta. Nekin pyritään korjaamaan aamupäivän ja päivän aikana, kertoo PKS Sähkönsiirron kehitys- ja varautumispäällikkö Matti Pesonen tämänhetkisestä tilanteesta.

Myös helikopteri jatkaa lentoja muun muassa Lieksan alueella mahdollisten vikojen kartoittamiseksi. Tarkastuslentoja tehdään myöhemmin tämän päivän laajemminkin verkkoalueella.

Vikoja on korjattu läpi yön noin sadan henkilön ja useiden kaivinkoneiden voimin. Kovin piikki vikojen määrässä oli keskiviikkona ennen puolta päivää, jolloin sähköttä oli enimmillään noin 10 000 asiakasta. PKS Sähkönsiirrolla on kaikkiaan vajaat 90 000 asiakasta.

Harvaan asuttujen alueiden pienjänniteverkossa voi olla vielä vikoja, jotka selviävät vasta esimerkiksi silloin, kun asiakkaat menevät kesämökilleen ja huomaavat, että siellä ei ole sähköjä. Tällöin tulisi tehdä vikailmoitus joko Säppi-sovelluksella tai nettilomakkeella.

Vikailmoituksen voi tehdä osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.