Lauantain mahdollisiin ukkosiin varautuminen aloitettu

|
22.7.2022 9:12

Lauantain mahdollisiin ukkosiin varautuminen aloitettu

Perjantain ja lauantain aikana maan yli kulkevat matalapaineet rintamineen tuovat maahan voimakkaita sateita ja ukkosia. Rintamat saavuttavat Pohjois-Karjalan lauantain keskipäivään mennessä, jossa on myös suotuisimmat olosuhteet voimakkaiden ukkospuuskien kehittymiselle. Ukkosiin liittyvä salamointi ja voimakkaan puuskatuulet voivat aiheuttaa sähköverkostovikoja jakelualueellamme.

PKS Sähkönsiirto on aloittanut varautumisen varmistamalla riittävästi asentajia, koneita ja tarvikkeita mahdollisten vikojen korjaamiseen. Myös sähköverkkoa ja sen tilaa valvovan käyttökeskuksen henkilöstön määrää on lisätty.

– Seuraamme tarkkaan sääennusteita ja ukkosten kehittymistä lähipäivien aikana. Ukkosten esiintymiseen liittyy paljon epävarmuutta, minne ja milloin ne kehittyvät. Myös vaikutukset voivat olla hyvin paikallisia, mutta tuhot suuria.  Suurhäiriöjohtajana toimiva Matti Pesonen kertoo.

 

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.