Keskiviikon puuskatuuli voi aiheuttaa vikoja – varautuminen aloitettu

|
19.9.2023 8:23

PKS Sähkönsiirto on aloittanut varautumisen keskiviikoksi 20.9. ennustettujen puuskatuulien sähköverkolle mahdollisesti aiheuttamien vikojen korjaamiseen. Puuskatuulien ennustetaan alkavan PKS Sähkönsiirron sähköverkkoalueella Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savossa keskiviikkoaamuna. Kovimmillaan puuskien ennakoidaan tämän hetken ennusteiden mukaan olevan keskiviikkona puolenpäivän aikoihin. Puuskien pitäisi tyyntyä keskiviikkoiltaan mennessä.

– Seuraamme sääennusteiden kehittymistä ja varaudumme niiden mukaisesti. Tällä hetkellä olemme varmistaneet vikojen korjaamiseen reilut 20 asentajaa, PKS Sähkönsiirron käyttöpalveluvastaava Juha Sirviö kertoo.

Puuskatuulten ennustettiin vielä maanantaina olevan jopa 25 metriä sekunnissa. Tiistaiaamun ennusteissa puuskien nopeus on laskenut alle 20 metriin sekunnissa.

– Ne ovat kuitenkin jo sellaisia tuulennopeuksia, että ne saattavat kaataa puita sähkölinjoille. Riski on nyt vielä suurempi, kun puissa on edelleen lehdet, jotka tuovat lisää tuulipinta-alaa eikä maa ole vielä roudassa, joka sitoisi juuret tiukemmin maahan, Sirviö sanoo.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus tai PKS Sähkönsiirron Säppi-kännykkäsovelluksen kautta.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.
Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.