Sähköverkon kehittämissuunnitelmaan yli 13 000 reaktiota

|
11.6.2024 8:31

Sähköverkon kehittämissuunnitelman luonnos oli julkisesti nähtävillä ja kommentoitavana 1.5.–9.6. Saimme luonnoksesta palautetta kaikkiaan 2321 henkilöltä, yhteistyökumppanilta ja sidosryhmien edustajilta. Yksittäisiä reaktioita saimme 13 622 kappaletta ja kirjoitettuja kommentteja tuhansittain.

Tänä vuonna palautteita annettiin huomattavan paljon enemmän kuin vuoden 2022 kehittämissuunnitelman luonnokseen. Suurkiitokset kaikille suunnitelmaan tutustuneille ja sitä kommentoineille!

Seuraavaksi käymme läpi kaikki kommentit, ja muokkaamme luonnosta niiden pohjalta.

Siirtomaksut nousivat esiin

Eniten kommentteja saimme säävarman verkon kustannuksiin, jossa esiin nousi toive siirtomaksujen kohtuullistamisesta. Myös säävarman verkon rakentaminen herätti useita ajatuksia siitä, kuinka säävarmuutta voitaisiin rakentaa.

Lisäksi vastaajat kommentoivat sähköverkon kustannusten tasapuolista jakautumista. Enemmistö oli sitä mieltä, että kustannukset tulee jakaa tasapuolisesti kaikkien verkkoa käyttävien kesken.

Vihreä siirtymä herätti ajatuksia puolesta ja vastaan. Kiitosta annettiin Sähköverkkoshowsta, joissa asiat kerrottiin ytimekkäästi kevyellä otteella.

Reaktiot pääosin positiivisia

Kehittämissuunnitelman eri osioihin pystyi ottamaan kantaa myös reagoimalla esimerkiksi peukku ylös- tai peukku alas -napeilla. Näitä reaktioita saimme 13 622 kappaletta, ja niiden palaute oli pääosin positiivista. Reagoinneista positiivisia oli 11 463 kappaletta ja negatiivisia 1272. Aihe koettiin mielenkiintoiseksi lamppu-ikonia klikkaamalla 652 kertaa ja epäselväksi kysymysmerkki-ikonia klikkaamalla 235 kertaa.

Kehittämissuunnitelmassa oli ilmennyt tekninen vika, jonka myötä osalle vastaajista tekstit eivät olleet näyttäytyneet oikein. Vika saatiin korjattua.

Kaikkien kehittämissuunnitelmaa kommentoineiden kesken arvotaan kahden hengen hotelliyö Kolilla. Voittajaan olemme yhteydessä juhannuksen jälkeen.

Suunnitelma jää tarkasteltavaksi nettisivuillemme, ja sen löytää täältä.

 

Sähköverkon kehittämissuunnitelman palaute.