Aurinkopaneeleihin liittyvillä mittareilla pitkät toimitusajat

|
14.9.2022 10:39

Kun otat käyttöön aurinkopaneelit, tarvitset myös uuden sähkömittarin. Uuden sähkömittarin tulee olla niin sanotusti kaksisuuntainen, eli sen on pystyttävä mittaamaan sekä kuluttamaasi että aurinkopaneeliesi tuottamaa sähköä. Silloin pystyt myös myymään aurinkopaneeliesi tuottamaa sähköä.

Näiden kaksisuuntaisten sähkömittareiden saatavuudessa on ollut suuria haasteita. Koska mittareissa käytettävistä osista on kansainvälisesti pulaa ja samaan aikaan aurinkopaneelijärjestelmien kysyntä on ollut kasvussa, on kaksisuuntaisten mittareiden saatavuus ollut rajoitettua ja niiden toimitusajat ovat pitkiä.

Koska mittareiden saatavuus on ollut heikkoa, niiden asennukset uusiin aurinkopaneelikohteisiin ovat viivästyneet. Asennamme mittareita sitä mukaa, kun niitä markkinoilta saamme. Ilmoitamme teille heti, kun olemme saaneet teille tulossa olevan mittarin ja olemme tulossa sen vaihtamaan.

Aurinkopaneeleja voi kuitenkin käyttää omaan sähkön tarpeeseen myös perinteisellä yksisuuntaisella mittarilla. Tällöin ei ole kuitenkaan mahdollista myydä aurinkopaneelien tuottamaa sähköä.

Vanhan, yksisuuntaisen sähkömittarin käyttö edellyttää, että mittaria lähellä olevissa sähköverkon muissa osissa on kaikki sähköntuotantoon tarvittavat suojausmerkinnät ja asiakkaan sähköurakoitsija täyttää Pohjois-Karjalan Sähkön yleistietolomakkeen. Pohjois-Karjalan Sähkön asentajat ilmoittavat, kunhan sähköverkon suojausmerkinnät ovat kunnossa ja aurinkopaneelinne voi kytkeä verkkoon.

sähkömittari